Over ons


Wie ben ik?
Mijn naam is Magdolna Csap. Ik ben in 1978 geboren te Kaposvŕr, in Hongarije . Ik woon sinds 1995 in Vlaanderen en deed mijn studies voor Hongaars vastgoedmakelaar in Budapest in 2005. Ik ben in Hongarije geregistreerd makelaar.  Hier in België houd ik het echter bij het informeren over de wetgeving in Hongarije, telefoontjes naar Hongarije in uw opdracht en inlichtingen opvragen, plannen van uw Hongarijetrip en vertalen van Hongaarse documenten naar het Nederlands.

Ik heb deze studies vooral gedaan om een grondige kennis op te bouwen over de Hongaarse vastgoedwetgeving en over alle andere technische aspecten. Ik heb er bewust voor gekozen om niet actief te worden als vastgoedmakelaar maar om deze Hongaarse vastgoedsite te ontwikkelen en als objectieve schakel te kunnen fungeren bij de communicatie tussen de Hongaarse adverteerders makelaars op www.huishongarije.be  en hun Nederlandstalige klanten.
 
Waarvoor kunt u bij mij terecht?
 
Eigenlijk kan u mij zien als een soort gids van begin tot einde bij uw Hongaars vastgoed avontuur:
 
-         Eerst en vooral kan u bij mij terecht voor extra uitleg over de wetgeving in Hongarije betreffende het aankopen van een woning, bouwgrond e.d. Alles wat er bij komt kijken, waar je moet op letten, wat kan en wat niet kan.
 
-         Indien u geďnteresseerd bent in een aantal objecten van onze adverteerders, dan kan ik in uw opdracht in contact treden met de Hongaarse makelaar voor de bijkomende informatie die u nodig heeft over de objecten waarin u interesse heeft of om te kijken of zij nog aanbod hebben dat beter bij u past.
 
-         Indien jullie beslissen om naar Hongarije te reizen, help ik u bij het maken van de afspraken met de plaatselijke makelaar en het plannen en uitstippelen van de reis, regelen van accomodatie, huurauto... .
 
-         Ook tijdens de reis naar Hongarije kan ik u begeleiden en fungeer ik als gids en als tolk tijdens de bezoeken aan de panden samen met de Hongaarse makelaar.
Mijn moedertaal is Hongaars en ik kan u dadelijk alle correcte informatie en inlichtingen van de eigenaars, makelaar of contactpersonen ter plaatse vertalen.
Als Hongaarse zal ik u ook over de niet uitgesproken maar wél bedoelde dingen kunnen inlichten, die een anderstalige niet zou aanvoelen tijdens de contacten met Hongaren.
 
-         Indien u beslist om een huis of bouwgrond te kopen bij één van de Hongaarse makelaars of andere adverteerders, help ik u bij het vertalen van de documenten zodat u met een gerust hartje de koopcontracten kan tekenen bij de makelaar. Ook vertaal ik voor u de officiële papieren van het kadaster. Mijn kennis van de Hongaarse vastgoedwetgeving is hierbij van cruciaal belang.

-         Hebt u al een huis op het oog maar nog extra vertalingshulp nodig bij de onderhandelingen of nalezen van documenten?  Of zoekt u alleen nog een bekwame advocaat, een bouwfirma voor de bouw van een woning in Hongarije of voor verbouwingen aan een bestaande woning? Of gaat het eerder over alle aanmeldingen bij de Hongaarse instanties die u alleen niet goed ziet klaar te krijgen? Ook daarmee kan ik u helpen.
 
-         Daarnaast kan ik u helpen bij het omzetten van de nutsvoorzieningen (water, electriciteit, gas, telefoon, enz...) op uw naam, het helpen afsluiten van een degelijke verzekering voor uw nieuwe woning e.d.... Het vertalen van aanslagen van overheidsdiensten die nadien in uw bus terecht komen....

Samenvattend...
 
De eigenlijke makelaarsactiviteiten laten we dus aan de Hongaarse makelaar over. Daardoor kan u rekenen op mijn objectiviteit. Maar daar ik in Hongarije echter als vastgoedmakelaar geregistreerd ben, heb ik alle kennis in huis om er ginder samen met u op toe te zien dat het om een aankoop gaat die verantwoord is en volgens de regels verloopt zodat u met een gerust hart en een veilig gevoel uw toekomst als eigenaar van een Hongaars huisje kan tegemoet gaan!